Een klant van ons doet oppervlaktebehandeling van metalen voor gebruik in de voedingsindustrie. Tijdens deze behandeling wordt er een coating (enkele microns) gelegd en gebakken op het metaal als beschermlaag tss voeding en metaal.
Omdat we maar spreken over een paar microns dikke beschermlaag ... is de kans zeer klein, wanneer er een blikje gedeukt wordt er, deze laag ongeschonden blijft ... het is daarom aangeraden gedeukte blikjes niet te nuttigen of te laten nuttigen ...
hoe langer de voeding in contact komt met het "onbeschermde" metaal ... hoe erger de "bevuiling" van het voedsel ...
Het kan zelfs zo erg gedeukt zijn dat er een klein luchtgaatje ontstaat (zelfs niet zichtbaar) ... verse lucht veroorzaakt een oxidatieproces en bacteriën kunnen gretig hun slag slaan.
daarom de goede raad om gedeukte blikjes te laten voor wat ze zijn ...
het is wel vanzelfsprekend dat je je totaal geen zorgen hoeft te maken wanneer je zelf een perfect blikje per ongeluk deukt en direct opent voor consumptie